Димитър ВЕЦИН - изложба в галерия Париж 2015

Димитър ВЕЦИН – „Къщата на художника“. Изложба, живопис.

ГАЛЕРИЯ „ПАРИЖ“

представя

ДИМИТЪР ВЕЦИН

КЪЩАТА НА ХУДОЖНИКА“

живопис

24.11.2015 – 10.12.2015

На 24. ноември в галерия „Париж“ за трети път ще се проведе самостоятелната изложба – живопис на един от любимите художници на българската публика – Димитър Вецин, който тази година навърши 65 години.

Изложбата ще бъде с леко ретроспективен характер и ще покаже както нови творби от 2015 г, така и картини рисувани през последното десетилетие, като по този начин зрителят ще може да проследи различните периоди, през които е преминавал авторът.

Не случайно заглавието на експозицията е „Къщата на художника“ – това е картина изобразяваща една голяма масивна стара къща, в която видинските художници са се събирали навремето да рисуват своите картини, да общуват помежду си и да търсят неуловимите трептения на своя свят. Там преминават едни от най – хубавите години на автора и така този своеобразен за времето си културен дом, е белязал до голяма степен живота и творчеството на Вецин.

Почитателите на изкуството на Вецин ще се срещнат отново с пасторалните есенни топли пейзажи, с неизменните уютни красиви зими и с горещите летни вечери. Ще се събира царевицата, ще се къса черното сладко грозде, ще се прибира сеното и разбира се, ще се прелее плавно в празничната и изпълнена с любов зима.

Нека заедно да посрещнем предстоящите зимни празници, споделяйки тази цветна, стопляща и ликуваща изложба!

Експозицията може да бъде разгледана до 10-ти декември, както и онлайн в сайта на галерия „Париж“.

www.gallery-paris.com

Надя Павлова

Споделете тази публикацияShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page